НАЗК назвав причину збоїв у системі е-декларацій

НАЗК назвав причину збоїв у системі е-декларацій

Укрінформ
Незначні проблеми у реєстрації електронних декларацій пов'язані з особливостями роботи браузера та будуть усунуті найближчим часом.

Про це повідомляє прес-служба Національного агентства із запобігання корупції.

"Проблеми щодо початку декларування на порталі е-декларацій пов’язані з браузером, який відображає лише Інтернет-браузер Google Chrome, і це не свідчить про непрацездатність порталу… Шляхом додаткових налаштувань забезпечено повне функціонування системи. Також, наразі триває налаштування системи пошуку вже внесениx до реєстру декларацій, яка має запрацювати протягом 2-3 годин", - йдеться у повідомленні.

У НАЗК зауважили, що співробітники агенції опрацьовують всі звернення, що стосуються роботи системи.

"Агентство надає роз’яснення всім, хто потребує. Наразі НАЗК не має належного технічного і ресурсного забезпечення та багатоканального call-центру, проте співробітники департаменту фінансового контролю здійснюють оперативну консультацію повною мірою. Додатково відповідні роз’яснення розміщені для загального ознайомлення на сайті", - зазначили в НАЗК.

Нагадаємо, систему е-декларування запустили відповідно до закону "Про запобігання корупції" опівночі 1 вересня. При цьому деякі ЗМІ повідомляли про певні несправності, зокрема, система не дозволяла подати декларацію.

Відповідно до закону "Про запобігання корупції", впродовж 60 днів після запуску системи е-декларування розширені електронні декларації протягом 60 днів мають подати чиновники, які обіймають відповідальні та особливо відповідальні посади: Президент та Прем'єр-Міністр з радниками і помічниками, члени Кабміну, заступники міністрів, члени Нацкомісії і Антимонопольного комітету, голови фонду держмайна та НБУ та їхні заступники, народні депутати, державні службовці категорії "А" або "Б", судді, прокурори і слідчі, керівники, заступники керівників державних органів, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, військові посадові особи вищого офіцерського складу.

Запровадження електронного декларування є однією з умов надання Україні безвізового режиму з ЄС та кредитів МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-