ЄС закликає Україну подолати проблеми з e-деклараціями

ЄС закликає Україну подолати проблеми з e-деклараціями

Укрінформ
У Європейському Союзі закликають якомога швидше подолати технічні проблеми, які виникли після повторного запуску системи е-декларацій.

Про це йдеться у заяві представництва ЄС, яке розповсюджене на його сторінці у Фейсбуці.

"Сьогоднішній повторний запуск системи електронного декларування статків, яка отримала сертифікацію, є ще одним важливим кроком у боротьбі проти корупції в Україні. Це є ключовим чинником для продовження успішного процесу реформ. Технічні проблеми, з якими зіткнулася система після свого запуску, мають бути розв'язані якнайшвидше", - наголошують в ЄС.

"Важливо, щоб повна відповідальність за управління системою залишалася за Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК), а також щоб забезпечувалася незалежність та чесність НАЗК. Також важливо, щоб НАЗК було забезпечено всіма необхідними фінансовими та людськими ресурсами, аби вона могла виконувати свою роль відповідно до міжнародних зобов'язань України. Представництво ЄС наголошує, що повторний запуск системи електронного декларування статків став ще "одним важливим кроком у боротьбі проти корупції в Україні", - йдеться в повідомленні.

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що  система електронного декларуваннядоходів чиновників, запущена 1 вересня після двотижневого доопрацювання, не дозволяє багатьом користувачам подати декларацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-