Колега Олександра Щетиніна опублікувала його передсмертний лист

Колега Олександра Щетиніна опублікувала його передсмертний лист

Укрінформ
Редактор інтернет-видання «Новий регіон» Ольга Мещерякова опублікувала передсмертний лист Олександра Щетиніна, в якому він пообіцяв викурити останню цигарку і застрелитися.

Витяги з листа вона виклала на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, «на жаль, я так і не зміг нічого придумати по роботі. Найкращий вихід для мене у цій ситуації піти з життя. Це не тепер вирішилося. Я змастив і перевірив пістолет ще десять днів тому. І всі ці дні я не міг зважитися. Відкладав. Мужності не вистачало. Я всі ці дні писав листи. Але потім так нічого не відправив. Занадто багато адресатів. Мені просто дуже соромно перед усіма. Тому я прийняв саме таке рішення», – написав журналіст Мещеряковій.

Після отримання листа Мещерякова, за її словами, кинулася обдзвонювати друзів і шукати ключі від квартири, але потрапити всередину вдалося тільки через три години, де й було знайдено тіло Щетиніна.

У листі автор також повідомляє, що «до останнього був пристрасно і ніжно закоханий в Україну та її людей. Коли все вляжеться, напиши про це. Зрозумій, я прийняв найкраще з усіх варіантів рішення. Дуже довго все обмірковував.

Зараз на балконі. Викурю останню цигарку і мене не стане... Пробач. І нехай мене всі пробачать. Не вистрілив я в себе 24-го тільки щоб не псувати всім найкраще свято – День незалежності».

Як заявила Мещерякова, зараз сайт «Нового регіону» не оновлюється, «тому, що доступ до нього захопили люди, з якими Саша припинив працювати вже давно, тому редакція змушена тимчасово призупинити роботу».

До відома, Олександр Щетинін пропрацював головним редактором «Нового регіону» 17 років, але 5 лютого 2014 р. оголосив про те, що йде із сайту. «Україна – не Росія, і в Росії багато проблем України незрозумілі, незрозумілий Майдан. Ми про це пишемо, і нам, звичайно, було багато сигналів, і багато було невдоволення, скажімо так, «зверху». Щоб не ставити під удар редакцію, хлопців, керівників (а у нас багато працюють з 1997 р.), я прийняв таке рішення. Воно абсолютно усвідомлене, не імпульсивне», – скаже він пізніше в інтерв'ю «Ленте.Ру».

Вночі з 27 на 28 серпня Щетинін був виявлений мертвим на балконі у квартирі у Києві на вул. Костянтинівській. Він сидів на стільці з вогнепальним пораненням в голову, а під стільцем лежав пістолет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-