У НСЖУ не мають певності в адекватному розслідуванні смерті Щетиніна

У НСЖУ не мають певності в адекватному розслідуванні смерті Щетиніна

Укрінформ
В Національній спілці журналістів не мають упевненості щодо адекватного розслідування смерті журналіста Олександра Щетиніна.

Таку думку висловив перший секретар Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, повідомляє "Детектор медіа".

"НСЖУ вважає ключовою проблемою безкарність щодо злочинів проти українських журналістів. На сьогодні діяльність всієї нашої правоохоронної системи, прокуратури, судів, поліції не заперечила цього явища. Як за часів Януковича, так і зараз у нас абсолютно відсутні приклади розслідування резонансних злочинів проти журналістів і покарання винних. Тому сама атмосфера є тривожною, і навіть факт самогубства буде сприйматися під особливим кутом на фоні відсутності довіри до правоохоронної системи, що вона буде адекватно розслідувати і зможе покарати винних", - зазначив Томіленко.

За його словами, цього року чотири журналісти онлайн-видання «Новый регион» вирішили вступити до НСЖУ, у тому числі Щетинін, який отримав членське посвідчення у червні 2016 року. Томіленко додав, що Щетинін може називатися українським журналістом, бо працював як журналіст в Україні.

Як повідомлялося, у ніч проти 28 серпня у Києві у своїй квартирі було знайдено мертвим журналіста, засновника російського інформаційного агентства «Новый регион» Олександра Щетиніна. Столична поліція розглядає самогубство чи вбивство через професійну діяльність як основні версії смерті журналіста.

 На початку лютого 2014 року головний редактор РІА «Новый регион» Олександр Щетинін заявив про своє звільнення з усіх займаних посад у російській редакції через «ситуацію, що склалася в Україні, і тиск, що посилюється з боку влади РФ». Згодом у редакції «Нового региона» відбувся розкол - російська та українська редакції розділилися. Згодом Щетинін заявив, що вирішив відмовитися від російського громадянства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-