НАБУ не зможе завадити Чаусу втекти за кордон - Ситник

НАБУ не зможе завадити Чаусу втекти за кордон - Ситник

Укрінформ
Попри те, що в НАБУ лежить закордонний паспорт підозрюваного в хабарництві судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса, він може втекти за кордон.

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник у інтерв'ю "РБК-Україна".

"Періодично ми його (Чауса - ред.) фіксуємо - він то з'являється, то зникає з нашого поля зору. Ми намагаємося контролювати його, але якщо він добереться до кордону і вирішить її перейти, то ми нічого не зможемо зробити. Закордонний паспорт його у нас, але це ні про що не говорить", - сказав Ситник.

Він припустив, що Чаус знав про стеження за ним через витік інформації.

"Не можна виключати і витоку від нас. З іншого боку, треба розуміти, що всі судді думають, що їх "веде" НАБУ. Всі. Ми проаналізували ситуацію, і виявилося, що у Чауса не було розуміння, з якого саме епізоду щодо працює НАБУ. Просто було розуміння, що десь хтось кимось займається", - зазначив Ситник.

Директор НАБУ не впевнений, що Чаус втече за кордон до голосування в Раді за зняття недоторканності.

"У мене немає впевненості в тому, що він до цього часу не перетне кордон. У мене немає впевненості в тому, що парламент прийме позитивне рішення. З іншого боку, у його справі настільки незаперечна доказова база, що там і нема чого думати. Якщо він до голосування перетне кордон, то тим самим підтвердить свою винність, а, значить, Рада підтримає зняття недоторканності. Якщо ж він буде співпрацювати, то, можливо, парламент в цьому і відмовить. Тобто, все залежить від поведінки самого Чауса", - наголосив Ситник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-