Обшук у Держприкордонслужбі: в кабінети двох керівників виламали двері

Обшук у Держприкордонслужбі: в кабінети двох керівників виламали двері

Укрінформ
Слідчі прокуратури проводять обшуки в кабінеті першого заступника голови Дерприкордонслужби України та одного з керівників департаменту, який займається організацією охорони державного кордону.

Про це у вівторок в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив речник Держприкордонслуби України Олег Слободян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Обшуки проводилися в двох кабінетах. В одному з них ще залишаються працівники прокуратури. Це кабінети першого заступника і одного з керівників департаменту, саме того, який займається організацією охорони державного кордону", - сказав він.

За підрахунками Слободяна, загалом до проведення обшуків в будівлі центрального апарату ДПСУ були задіяні "десь приблизно півтора десятка" правоохоронців.

Він повідомив, що співробітники правоохоронних органів виламали двері, які ведуть до вищезазначених кабінетів посадових осіб ДПСУ. На його думку, виламувати двері не було жодної необхідності, адже "по першій вимозі вони можуть бути відкриті".

"Але чомусь вони (правоохоронці, залучені до проведення обшуків — ред.) вирішили, що тільки в такий спосіб потрібно заходити в службове приміщення. Тобто зробили те, що хотіли", - наголосив він.

Водночас Слободян наголосив, що співробітники Держприкордонслужби не протидіяли слідчим, адже слідчі дії "проводяться в рамках кримінального провадження і лежать в правовому полі".

"Звичайно, наміру протидіяти роботі слідчих у нас не було жодних", - підкреслив він.

Наразі частина слідчих вийшла із будівлі ДПСУ, але що вони вилучили за результатом проведення обшуку речник ДПСУ не знає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-