Рівень загрози нацбезпеці України залишається високим – ГУР

Рівень загрози нацбезпеці України залишається високим – ГУР

Укрінформ
Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький називає високим рівень загрози національній безпеці України.

Про це він заявив на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За даними воєнної розвідки, рівень загрози національній безпеці України залишається високим. У рамках підготовки до стратегічного командно-штабного навчання «Кавказ-2016», основний етап якого запланований на 5-10 вересня, у прикордонних з Україною районах формується потужне угруповання Збройних сил Росії, яке перебуватиме в готовності до негайного перекидання та застосування в інтересах керівництва Росії», - сказав Скібіцький.

За його словами, на фоні підготовки до навчань на території окупованого Криму триває перекидання військ з пунктів постійної дислокації до військових полігонів. «Під час проведення «Кавказ-2016» на полігонах перебуватимуть майже усі підрозділи з’єднань та частин кримського угруповання військ», - додав він.

Скібіцький не виключає подальшого нарощування сил та засобів угруповань Збройних сил РФ в Криму шляхом переміщення частин підрозділів як з території Криму, так із материкової частини РФ.

Водночас, триває ротація підрозділів Збройних сил Росії, розгорнутих на півночі Криму.

З наближенням термінів проведення навчань «Кавказ-2016», а також виборів до Державної Думи Росії помітне посилення адміністративно- поліцейського режиму з відпрацювання сценаріїв реагування на загострення ситуації в Криму, в тому числі антитерористичного характеру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-