НАБУ чекало нагоди взяти Чауса

НАБУ чекало нагоди взяти Чауса "на гарячому" - Холодницький

Укрінформ
Правоохоронці мали змогу затримати суддю Миколу Чауса ще у травні, однак все ж вирішили дочекатися, коли він братиме хабар.

Про це у п'ятницю на прес-конференції з приводу відкриття територіального управління НАБУ у Львові сказав керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми могли затримати Чауса ще в травні, та були змушені дочекатися, коли він буде брати хабар", - зазначив Холодницький.

За його словами, якщо суддя Чаус схоче перетнути державний кордон України, правоохоронці не зможуть його затримати через суддівську недоторканність.

Як зазначив Холодницький, під час обшуку в помешканні Чауса "доларових консервацій" не виявили, банки були закопані на городі. Не було в квартирі і нічого такого, що могло б збурити суспільство.

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили суддю Чауса на хабарі 150 тис. дол., які він вимагав за сприяння в отриманні підсудним більш м'якого вироку.  

11 серпня Холодницький підписав судді Чаусу повідомлення про підозру та його було викликано до САП для її отримання, а пізніше до НАБУ для проведення слідчих дій, але Чаус так і не з'явився.

Чаус раніше був відомий тим, що вів кримінальні справи проти учасників Євромайдану, а також бізнесмена Юрія Іванющенка та екс-глави партії УКРОП Геннадія Корбана. У прокуратурі заявили, що мають намір вимагати для судді Чауса заставу в розмірі 3,7 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-