Суддя Чаус

Суддя Чаус "консервував" долари у великій банці - Холодницький

Фото
Укрінформ
Суддя Дніпровського районного суду міста Києва Микола Чаус, затриманий учора детективами Національного антикорупційного бюро України на хабарі у 150 тис. дол, зберігав гроші у банці.

Про це написав заступник генерального прокурора - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький у Фейсбуці.

 «Вчора детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБ України) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) викрито на хабарі у 150 тис. дол. США суддю Дніпровського районного суду міста Києва Миколу Чауса. На місці передачі хабара вилучено речовий доказ – ось саме так деякі служителі Феміди зберігають корупційні статки», - зазначив Холодницький та опублікував фотографію банки з купюрами.

За його словами, незважаючи на очевидність злочину, що підпадає під частину 4 статті 368 Кримінального кодексу України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою»), яка передбачає позбавлення волі на термін від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна, суддя не може бути затриманий та взятий під варту, адже згідно з Конституцією він має суддівський імунітет.

«Оскільки Верховна Рада України зараз знаходиться на канікулах, тому не зможе оперативно розглянути відповідне подання про надання згоди на його затримання та взяття під варту як це було з одеським суддею Бураном», - додав керівник САП.

На переконання Холодницького, суспільство має нагальний запит щодо справедливого покарання корупціонерів. І прокурори САП, і детективи НАБУ роблять усе можливе, щоб притягнути цього та інших "недоторканних" до справедливої відповідальності, запевнив він.

Як повідомлялося, 9 серпня 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили суддю Дніпровського районного суду міста Києва, який вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 150 тис. дол. (понад 3,7 млн грн). Правопорушення кваліфіковане за ч. 4. ст. 368 Кримінального кодексу України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою»).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років, з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-