В освітніх центрах документи від абітурєнтів-контрактників чекають до 20 вересня

В освітніх центрах документи від абітурєнтів-контрактників чекають до 20 вересня

Укрінформ
Освітні центри "Донбас-Україна" та "Крим-Україна" прийматимуть документи на вступ до українських вищих навчальних закладів від абітурієнтів з Криму та Донбасу до 20 вересня.

Про це Укрінформу повідомила директор фонду "Відкрита політика" Ірина Жданова.

"Дуже багато абітурієнтів звертається до освітніх центрів з питанням, чи можна ще подати  документи. Зараз освітні центри приймають документи, але виключно на контракт. До 20 вересня можна подавати на контракт", - сказала Жданова.

За її словами, в подальшому ті, хто подав заяви на контрактну форму навчання, можуть також отримати місце держзамовлення і навчатися за бюджетні кошти.

"Є ті, хто має пільги, сироти, діти учасників АТО. Вони заразподають документи на контракт, їх зараховують, потім за клопотанням університетів їх приймають на бюджет", - сказала Жданова.

Вона зазначила, що для абітурієнтів з Криму та Донбасу є два шляхи вступу до українських вишів. Якщо абітурієнт здав вчасно ЗНО та отримав повноцінний український атестат з усіма додатками, він може вступити в будь-який університет. Якщо йдеться про спрощену процедуру через освітні центри "Донбас-Україна" та "Крим-Україна", то вступ відбувається у тимчасово переміщені виші та внз, які знаходяться на контрольованій території Донецької та Луганської областей.

Наразі, як зазначила Жданова, вже відбулося перше зарахування на місця держзамовлення абітурієнтів, які вступали за спрощеною процедурою через освітні центри "Крим-Україна" та "Донбас-Україна".

"Зараховані на бюджет всі, хто вчасно здали документи і пройшли мінімальний поріг балів, ті, які рекомендовані і на бюджет, і на контракт. Але ті абітурієнти, які були рекомендовані до зарахування на контракт, їм додали додаткові бюджетні місця, і всі вони можуть потрапити на бюджет", - сказала Жданова.

Як повідомляв Укрінформ, в 2016 році абітурієнти з Криму та Донбасу, які не встигли з різних причин здати ЗНО та отримати український атестат, могли вступити до українських внз за спрощеною процедурою через освітні центри "Донбас-Україна", "Крим-Україна". Освітні центри “Крим-Україна” розпочали роботу на початку липня в Києві, Дніпропетровську, Запоріжжі, Львові, Миколаєві, Харкові та Херсоні.

Освітні центри "Донбас-Україна" працюють в Маріуполі, Харкові, Запоріжжі,  Бахмуті, Кривому Розі, Вінниці, Краматорську, Сєверодонецьку, Покровську, Лисичанську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-