Майже 100 абітурієнтів з Криму вже зараховані в українські виші - МОН

Майже 100 абітурієнтів з Криму вже зараховані в українські виші - МОН

Укрінформ
На сьогодні відомо про близько 100 вступників із Криму, які вже зараховані в українські вищі навчальні заклади.

Про це повідомила на брифінгу перший заступник міністра освіти України Інна Совсун. 

"Щодо абітурієнтів з окупованих територій, то відповідно до змін до законодавства вони отримали право вступати до евакуйованих вищих навчальних закладів за результатами вступних іспитів, а не зовнішнього незалежного оцінювання. Ще немає кінцевої цифри, щоб подивитися кількість зарахованих саме з цієї території, тому що частина з них таки пішли на ЗНО - в загальному потоці абітурієнтів. Є деяка аналітика, яка стосується Криму. Зараз зараховано до 100 вступників з Криму - вони ішли по окремих квотах. По Донбасу будемо мати дані пізніше, тому що у них були трохи інші процедури", - зазначила Совсун.

Вона додала, що кримчани із псевдоросійськими атестатами вступали в межах квот у визначені університети - вони мали можливість скласти там додаткові 2-3 іспити для державної підсумкової атестації, отримати український атестат і вже з ним вступати.

"Абітурієнти з Донбасу, із зони АТО, могли складати вступні іспити в евакуйовані ВНЗ. Це була їхня додаткова можливість порівняно з іншими абітурієнтами", - сказала Совсун. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-