Підозру судді Чаусу вручать завтра - САП

Підозру судді Чаусу вручать завтра - САП

Укрінформ
Підозру судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколі Чаусу, затриманому вчора детективами Національного антикорупційного бюро на хабарі у 150 тис. дол, можна буде вручити лише завтра, оскільки зараз заступник генерального прокурора - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький перебуває у відрядженні за кордоном.

Про це повідомив заступник керівника САП Володимир Кривенко в ефірі телеканалу "112 Україна".

"На жаль, заступник генерального прокурора - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницький Назар Іванович перебуває у закордонному відрядженні, а за законом лише він може підписати підозру судді", - сказав Кривенко.

За його словами, підозра вже готова та електронними засобами зв’язку була відправлена Холодницькому. "Думаю, він вичитає її, і сьогодні після повернення о 20 годині підпише. Ми завтра вже повідомимо суддю процесуально, по усій процедурі про підозру", - сказав заступник керівника Антикорупційної прокуратури.

Кривенко зазначив, що обшуки у судді були завершені о 2 годині ночі. "Після цього його супроводили додому за місцем проживання, і він говорив, що збирається виходити на роботу та вершити правосуддя", - додав заступник очільника САП.

"Наступним нашим кроком після повідомлення про підозру буде звернення до Верховного суду України, щоб голова ВСУ звернувся із клопотанням до Верховної Ради про позбавлення його суддівського імунітету", - розповів Кривенко. Але, додав він, оскільки Верховна Рада України зараз на канікулах, то навряд чи зможе оперативно розглянути відповідне подання.

Заступник Холодницького зазначив, що за хабар суддя Чаус мав намір звільнити особу від покарання, застосувавши статтю 75 Кримінального кодексу, тобто так зване умовне покарання.

Він нагадав, що учора детективи Національного антикорупційного бюро спільно з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали суддю Чауса та провели в нього обшуки, за результатами яких було виявлено кошти. "Частина в автомобілі, а частина - у схованці. Я думаю, у пресі вже є фото так званих півторалітрових банок, де ховалися гроші", - сказав Кривенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-