Справа

Справа "діамантових": адвокат Шапакіна каже, що йому спалили дім

Укрінформ
Адвокат колишнього начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Володимира Шапакіна Сергій Козаченко заявляє про підпал його заміського будинку.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці 

"Вночі був спалений мій заміський будинок, на подвір'ї якого раніше був вчинений замах на моє життя за допомогою бойових гранат", – зазначив Козаченко.

Він нагадав, що 12 липня обстріляли автомобіль, яким користувалася його дружина.

Козаченко запевняє, що напередодні скоєння цих двох злочинів він неодноразово звертався до СБУ з вимогою забезпечити охорону майна.

Крім того, 27 липня 2016 року адвокат подав до Генеральної прокуратури заяву про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом невжиття достатніх заходів безпеки з охорони майна Службою безпеки України, що спричинило тяжкі наслідки - ст.380 Кримінального кодексу України. Але, за його словами, ця заява наразі по суті не розглянута. "Також нещодавно з відповідними заявами про активізацію досудового розслідування я звертався до Президента та Прем’єр-міністра України", – зазначив Козаченко.

Як повідомлялося, колишній перший заступник начальника Головного слідчого управління Гепрокуратури України Володимир Шапакін та екс-заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць були затримані 5 липня минулого року в результаті спецоперації СБУ і Генпрокуратури.

За даними слідства, Корнієць і Шапакін змовилися та отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Під час обшуків у них було виявлено понад 500 тис. доларів готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, багато ювелірних виробів. У квартирі Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів, після чого прокурора стали називати "діамантовим".

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід для Шапакіна і Корнійця у вигляді тримання під вартою з розміром застави в 3,2 млн грн. Обидва підозрюваних внесли заставу і вийшли із СІЗО. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-