Справа

Справа "діамантових": дружина Корнійця витягла з-під арешту половину майна

Укрінформ
Апеляційний суд Києва зняв арешт із половини майна екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, задовольнивши апеляцію його дружини.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив екс-заступник генпрокурора Віталій Касько.

"Сьогодні дізнався, що 12 липня апеляційний суд Києва скасував арешт майна “діамантового” прокурора Корнійця. Арешт був накладений ще у вересні 2015, однак розуміючи, що через увагу суспільства до цієї справи в той час тихо скасувати арешт не вдасться, апеляцію дружина Корнійця подала лише в червні 2016 року, коли про справу "діамантових" потроху стали забувати", - написав Касько.

За його словами, в своїй апеляції Світлана Корнієць, яка займає посаду начальника відділу нагляду за додержанням законів органами, що ведуть боротьбу з організованою злочинністю прокуратури Київської області, вказує на те, що між нею та чоловіком у 2013 році був укладений шлюбний контракт, за яким саме їй належить усе майно та земельні ділянки Корнійця.

"І про це вона, звичайно ж, забула вказати у своїй декларації. Проте апеляційний суд став на сторону чесного начальника відділу прокуратури Київської області, поновив їй строки апеляційного оскарження (дарма, що не міг розглядати цю скаргу, бо справа вже давно слухається по суті в Голосіївському суді) та зняв арешт із половини всього майна Корнійця, незважаючи на те, що у разі доведення вини Корнійця, воно підлягало б конфіскації", - зазначив Касько.

Екс-заступник генпрокурора зауважив, що "не здивується, якщо цю «схему» тепер візьмуть на озброєння колишні високопосадовці часів Януковича і фігуранти свіжих справ НАБУ, в яких знайдуться такі собі шлюбні контракти, за якими все арештоване у них майно виявиться власністю їхніх дружин".

Як повідомлялося, колишній перший заступник начальника Головного слідчого управління Гепрокуратури України Володимир Шапакін та екс-заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць були затримані 5 липня минулого року в результаті спецоперації СБУ і Генпрокуратури.

За даними слідства, Корнієць і Шапакін змовилися та отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Під час обшуків у них було виявлено понад 500 тис. доларів готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, багато ювелірних виробів. У квартирі Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів, після чого прокурора стали називати "діамантовим".

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід для Шапакіна і Корнійця у вигляді тримання під вартою з розміром застави в 3,2 млн грн. Обидва підозрюваних внесли заставу і вийшли із СІЗО. 16 липня минулого року Генеральний прокурор Віктор Шокін звільнив Шапакіна і Корнійця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-