Голодуванням звільненню полонених не допомогти - Геращенко

Голодуванням звільненню полонених не допомогти - Геращенко

Укрінформ
Оголошення голодування декількома матерями і дружинами українських громадян, які перебувають в заручниках у бойовиків на Донбасі, не допоможе якнайшвидшому звільненню полонених.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"Навряд чи хлопці, які зараз в полоні, зрадіють, якщо дізнаються, що їхні мами і дружини прийняли рішення голодувати.... Знаю, у бранців і так рветься серце, що їхні рідні не можуть їх обійняти, що вони так довго чекають і борються, нервують, переживають... І ось сьогодні, в результаті певної акції під АП (адміністрацією президента - ред.), кілька нещасних жінок вирішили голодувати... Якби це хоч якось допомогло у звільненні хлопців, за яких ми б'ємося... Якби це хоч якось розтопило серця тих, у кого ключі від в'язниць заручників... Очевидно, що ні", - зазначила вона.

Геращенко також висловила думку, що "безвідповідально і жорстоко втягувати сім'ї заручників в подібні авантюри. Так використовувати їхній відчай".

"Будемо робити все, щоб умовити мам і дружин повернутися додому, їм потрібні сили і витримка дочекатися своїх рідних. І робимо все, щоб звільнити хлопців. І якщо деякі деталі не можна говорити до моменту звільнення, це не означає, що робота не ведеться", - підсумувала вона.

Як раніше повідомляло агентство, існує домовленість щодо обміну полонених на Донбасі у форматі "двох на двох", заявила у понеділок народний депутат Надія Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-