Савченко привела мітинг під Адміністрацію Президента

Савченко привела мітинг під Адміністрацію Президента

Фото
Укрінформ
Під Адміністрацією Президента проходить акція з вимогою пришвидшити процес визволення українських військовополонених та політичних в'язнів.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначила на акції Віра Савченко, цей захід покликаний нагадати політикам та суспільству про те, що в так званих "Л/ДНР" у полоні утримується дуже багато військових.

"Все, що ми можемо - це не дати забути про них. Ми їх визволяємо тим, що постійно тримаємо увагу прикутою до них. Тоді щось буде відбуватися", - сказала Віра Савченко.

Загалом, за її словами, до неї та до її сестри, народного депутата Надії Савченко, звернулися близько 20 родичів людей, які утримуються у полоні. Переважно з Запоріжжя і Кривого Рогу. Тому метою акції було також - поспілкуватися з матерями і родичами полонених та повідомити їм, яким чином відбувається процес визволення їх рідних.

Віра Савченко зазначила, що учасники акції передадуть до Адміністрації Президента звернення та будуть вимагати прозвітувати про те, яким чином українська влада буде визволяти з полону українських громадян.

"Зараз ми підписали листа (до Президента - ред.), і ми йдемо до АП", - сказала Надія Савченко.

"Громадяни України, звертаємося до вас з проханням, нагадуємо вам, що процес визволення наших полонених з рук бойовиків та порятунок наших політв'язнів має бути пріоритетом усіх нас. На жаль, ми не бачимо дієвих кроків та реальних результатів керівництва держави в цьому напрямку. Ми, український народ, вимагаємо від вас вжити усіх заходів та провернути наших полонених та політв'язень додому", - йдеться у листі.

Наразі під документом підписалися близько сотні людей.

Надія та Віра Савченко увійшли до будівлі Адміністрації Президента, щоб передати це звернення.

Загалом на акції присутні близько півтори сотні людей, які тримають плакати з фотографіями близьких та рідних.

Фото: Олена Худякова/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-