Чиновник WADA підозрює змову між МОК і Росією

Чиновник WADA підозрює змову між МОК і Росією

Олімпіада-2016
Укрінформ
Голова спецкомісії WADA Річард Паунд вважає, що Міжнародний олімпійський комітет міг піти на таємні домовленості з Росією щодо участі в Олімпіаді-2016.

Про це він заявив в інтерв'ю німецькій газеті, передає Радіо Свобода.

На думку чиновника Всесвітнього антидопінгового агентства, документ, прийнятий на екстреному засіданні виконкому МОК 24 липня, був написаний заздалегідь, а рішення допустити російських спортсменів до Ігор незважаючи на допінг-скандал було прийнято ще до засідання.

Голова спецкомісії WADA заявив, що повне відсторонення Росії від Олімпіади в Ріо стало б "найкращим рішенням".

При цьому він підкреслив, що вважає несправедливим недопуск до Ігор бігунки Юлії Степанової, яка першою розповіла про застосування допінгу в російському спорті. За кодексом WADA Степанова мала право брати участь в Олімпіаді, зазначив Паунд.

Нагадаємо, 18 липня Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) опублікувало доповідь, з якої випливає, що російські антидопінгові лабораторії навмисне приховували позитивні проби спортсменів на вживання заборонених препаратів, а до махінацій з аналізами була причетна ФСБ.

Міжнародний олімпійський комітет не став усувати збірну Росії від Олімпіади у Бразилії, передавши вирішення питання міжнародним федераціям з окремих видів спорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-