Майже 175 тис. бійців АТО вже мають статус УБД - Міноборони

Майже 175 тис. бійців АТО вже мають статус УБД - Міноборони

Укрінформ
Майже 175 тисяч військовослужбовців та працівників Збройних сил України від початку проведення антитерористичної операції отримали статус учасника бойових дій.

Про це поінформував на брифінгу речник Міністерства оборони України підполковник Олексій Чернобай, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З початку проведення антитерористичної операції статус учасника бойових дій отримали вже понад 174,5 тисячі військовослужбовців та працівників Збройних сил України, які виконували завдання в районі проведення АТО», - сказав Чернобай.

Лише за минулий тиждень, зазначив речник Міноборони, цей статус було надано 4 тисячам громадян. Крім того, продовжуються виплати грошових винагород військовослужбовцям, які виконували завдання у районі проведення АТО. Вже майже 29 700 бійців отримали грошові винагороди на загальну суму понад 134 млн грн.

«Зокрема, більшість, 127 млн - за безпосередню участю у бойових діях, а також майже 5 млн 800 тис грн - за успішне виконання бойового завдання у складі підрозділу», - додав Чернобай.

За словами підполковника, нині на лікуванні та контролі у закладах охорони здоров’я МОУ перебуває 144 військовослужбовці Збройних сил України, які поранені під час АТО.

«Вісім поранених лікуються за кордоном. Із них троє в Угорщині, по двоє - в США та Німеччині, один - у Латвії», - додав він.

Ще 105 учасників АТО продовжують реабілітацію у санаторно-курортних закладах. Усього з початку 2016 року реабілітаційне лікування пройшли 469 військовослужбовців ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-