Мінські переговори за рік допомогли звільнити близько 80 людей

Мінські переговори за рік допомогли звільнити близько 80 людей

Укрінформ
Протягом року за результатами Мінських переговорів звільнили близько 80 людей.

Про це повідомила Уповноважений Президента України з врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко, інформує прес-служба БПП «Солідарність».

У звіті про виконану роботу, який Геращенко оприлюднила у Фейсбуці, вона виділила головні напрямки своєї роботи: це сприяння у звільненні заручників, участь у поверненні в Україну політв'язнів, внесення до Верховної Ради законопроектів, які стосуються врегулювання конфлікту на Донбасі, участь у міжнародних делегаціях, участь у засіданнях гуманітарної підгрупи Мінської Тристоронньої контактної групи.

Народний депутат також зазначила, що на своїй посаді вона сприяє доставці гуманітарних вантажів на тимчасово окуповані території. Під час 50 поїздок на Донбас разом зі своїми колегами Марією Іонової та Іриною Луценко Геращенко передала обладнання та гуманітарну допомогу більш ніж на 30 млн грн завдяки меценатам.

Як повідомила Геращенко, протягом року за результатами Мінських переговорів звільнили близько 80 людей. Всі вони пройшли медичні обстеження і лікування. За дорученням Президента Геращенко брала участь у звільненні політв'язнів Надії Савченко, Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва, що стало можливим завдяки спільним зусиллям Президента, дипломатів, СБУ і Мінської групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-