В

В "ДНР" відмовилися міняти своїх нещодавно захоплених "саперів"

Відео
Укрінформ
Бойовики з "ДНР" відмовилися від пропозиції української сторони передати нещодавно затриманих під Широкіним 8 бойовиків-"саперів" в обмін на звільнення українських бранців.

Про це заявила у четвер представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час прес-конференції у Краматорську, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нещодавно під Широкиним наші військові Збройних Сил України затримали 8 членів диверсійної групи, які назвалися “саперами”, хоча вони скоріше мінери. І українська сторона заявила, що ми готові до передачі цих осіб задля звільнення тих наших хлопців, хто більше року там сидить, у надважких умовах. Що ви думаєте? Офіційна відмова, ні", - заявила вона.

Народний депутат додала, що з приводу обміну на неї вже виходили навіть матері цих 8 затриманих: "Мені вже телефонують і пишуть мами тих 8 людей. Це правда, кажуть, що Україна готова до такого жесту гуманізму. Це правда кажемо, інша сторона не готова".

"У нас, мені так здається, просто різне ставлення до доль людей. Ми боремося за звільнення цих 25 людей вже півроку, може навіть більше", - заявила І.Геращенко, коментуючи, чому в "ДНР" відмовляються від нібито вигідного для них обміну за формулою "25 на 50".

Нагадаємо: 27 червня у результаті успішних дій сил АТО по знешкодженню диверсійно-розвідувальної групи, у районі н.п. Водяне затримано 8 військовослужбовців "5 мотострілецької роти 2 мотострілецького батальйону 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти" (Новоазовськ) 1 армійського корпусу ЗС РФ (сформований на території т.з. "ДНР").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-