Київський суд просять

Київський суд просять "позбавити" Деканоідзе українського громадянства

Укрінформ
До Окружного адміністративного суду Києва 1 серпня надійшов позов про визнання протиправним та скасування указу Президента про прийняття до громадянства України очільника Нацполіції Хатії Деканоідзе.

Про це інформує прес-служба суду.

Позивач просить Окружний адмінсуд Києва прийняти позовну заяву до розгляду, відкрити провадження по ній та витребувати у Президента Петра Порошенка вищезгаданий указ.

Однак суд зазначає, що акти, дії чи бездіяльність Верховної Ради, Президента України, Вищої ради юстиції, а також рішення, дії чи бездіяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів України оскаржуються до Вищого адміністративного суду України – відповідно до ч.2 ст. 1711 Кодексу адміністративного судочинства.

Як повідомлялося, Деканоідзе за часів президентства Міхеїла Саакашвілі очолювала поліцейську академію Грузії, громадянкою якої вона є.

У 2015 році вона отримала українське громадянство й очолила Національну поліцію України. Законодавство забороняє українським держслужбовцям мати друге громадянство, але передбачає дворічний перехідний період.

У липні 2016 року Деканоідзе заявила, що Міністерство юстиції Грузії розпочало процедуру позбавлення її грузинського громадянства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-