Александровська поскаржиться у Євросуд з прав людини

Александровська поскаржиться у Євросуд з прав людини

Укрінформ
Колишній народний депутат від КПУ Алла Александровська, яка підозрюється в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, має намір скаржитися на порушення своїх прав до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

Про це журналістам розповів адвокат Олександр Шадрін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Оголошення повного тексту рішення Апеляційного суду Харківської області, що відхилив скаргу захисту на арешт як запобіжний захід для 67-річної Александровської, не відбулося: у приміщенні суду триває ліквідація наслідків нещодавньої пожежі. Оголошення намічено на вівторок, 2 серпня, і тоді ми подамо заяву до ЄСПЛ через порушення ряду статей Конвенції, включаючи заборону на нелюдяне поводження або покарання і право на свободу та особисту недоторканість", - додав адвокат.

За його словами, у скарзі буде вказано на дискримінаційні заходи: "Підозрюваній обрано безальтернативний захід - тримання під вартою, її майно вилучено, а у побаченні з рідними відмовлено".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 30 червня Київський райсуд Харкова обрав Александровській запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 2 місяці без права на заставу. Апеляція захисту не була задоволена.

12 липня Жовтневий райсуд Харкова зобов'язав начальника СІЗО забезпечити Александровській право на меддопомогу. Через день її доставили до лікарні швидкої допомоги на медобслуговування, після чого повернули до СІЗО.

За матеріалами слідства, Александровська разом з оголошеним у розшук сином Олександром намагалася підкупити депутатів Харківщини для прийняття звернень до ВР і Президента щодо змін до Конституції по федералізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-