Суд залишив Александровську в СІЗО

Суд залишив Александровську в СІЗО

Укрінформ
Апеляційний суд Харківської області в закритому режимі розглянув скаргу захисту екс-нардепа ВР III-VI скликань від КПУ Алли Александровської на арешт як запобіжний захід за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і надання неправомірної вигоди службовій особі, і залишив його в силі.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Суд залишив запобіжний захід для Александровської в силі", - лаконічно зазначила Дубовик.

Суд, стало відомо, підтвердив обгрунтованість підозри, висунутої Александровській з боку прокуратури.

У відповідь захисник Александровської Олександр Шадрін заявив про намір звернутися з приводу запобіжного заходу стосовно 67-річної Александровської до Європейського суду з прав людини.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 22 липня Апеляційний суд Харківської області суд задовольнив клопотання прокуратури про засідання за скаргою захисту Александровської на її арешт в закритому режимі, що необхідно для захисту таємниці слідства і свідка.

30 червня Київський райсуд Харкова за клопотанням прокуратури обрав для  Александровської утримання під вартою, тобто, в СІЗО, на два місяці без права застави. Підозру їй та її сину Олександру, який переховується на території Росії і пеоребуває в розшуку, оголошено за ч.2 ст. 110 і ч.3 ст. 369 КК України.

За попередніми даними, вказані особи намагалися вплинути шляхом підкупу на керівництво і депутатів місцевих рад, які мали за хабар прийняти на сесіях звернення до ВР України і Президента України про ухвалення змін до Конституції щодо питань федералізації.

12 липня Жовтневий райсуд Харкова зобов'язав начальника СІЗО забезпечити Александровській право на меддопомогу.

14 липня Александровську доправили в лікарню швидкої допомоги на обстеження, після чого повернули в слідчий ізолятор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-