Мамчур розповів про плани озброїти все військовозобов'язане населення

Мамчур розповів про плани озброїти все військовозобов'язане населення

Укрінформ
В Україні у рамках створення військового резерву опрацьовується механізм озброєння всього військовозобов'язаного населення України у разі масштабної агресії ззовні.

Про це в інтерв'ю Урядовому кур'єру сказав заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Юлій Мамчур.

"Комплектують ці загони (батальйони територіальної оборони. - Ред.) на добровільній основі, передусім тими, хто пройшов фронт в зоні АТО, має досвід, а також резервістами і військовозобов'язаними. Готуватимуть такі військові підрозділи на зборах. Із резервістами вже почали цикл навчань. Генеральний штаб створює також оперативний резерв першої черги з тих, хто звільняється з лав армії. Понад те, опрацьовуємо механізм озброєння всього військовозобов'язаного населення України у разі масштабної агресії супротивника", - сказав він.

За словами Мамчура, вивчається різний досвід і моделі створення військового резерву, зокрема Ізраїлю та Естонії.

"Ізраїль має приблизно таке саме за кількістю військо, як у нас, але там у резерві 700 тисяч високо мотивованих, добре екіпірованих і озброєних людей. Піхотинця для служби або резерву вони готують щонайменше шість місяців", - зазначив він.

Утім, варто мати на увазі, що у кожній державі питання створення потужного військового резерву вирішують через державний бюджет. Україна ж, за словами Мамчура, ще довго не матиме відповідних фінансових можливостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-