У Генштабі заявили про рекорди з набору контрактників

У Генштабі заявили про рекорди з набору контрактників

Укрінформ
За пять місяців поточного року до лав Збройних сил України призвано 32 тисячі військовослужбовців за контрактом, що вдвічі перевищує показники усього попереднього року, коли у війська прийшли 16 тисяч контрактників.

Про це у середу під час брифінгу повідомив перший заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу ЗСУ генерал-майор Володимир Талалай.

"Ми бачимо, що привабливість служби за контрактом зараз значно зросла, вона стала конкурентною на ринку праці, особливо після введення системи шестимісячного короткострокового контракту. Нині ми щомісяця залучаємо близько 6 тисяч контрактників", - сказав Талалай.

Він зауважив, що вся робота Підкомітету професіоналізації Збройних сил спрямована на якісне комплектування українського війська. За словами генерал-майора, українська армія комплектуватиметься за змішаним та екстериторіальним принципами з поступовим збільшенням кількості посад контрактної служби.

"Ми надаємо зараз абсолютний пріоритет комплектуванню бойових підрозділів. Саме тому максимально спрощуємо процедуру прийняття на контрактну службу. Ті, хто вже має досвід військової  служби або бойових дій, а також призиваються за військовою спеціальністю, відправляються до бойових частин безпосередньо з військкоматів", - сказав він.

При цьому Талалай зауважив, що всі інші військові можуть бути направлені до бойових підрозділів виключно після відповідної професійної підготовки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-