Хресна Хода: паломників звозять на Європейську площу

Хресна Хода: паломників звозять на Європейську площу

Фото
Укрінформ
На Європейську площу на автобусах привозять учасників Хресної Ходи УПЦ МП для участі в молебні біля пам'ятника князю Володимиру.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На Європейську площу з самого ранку постійно приїжджають автобуси з учасниками Хресної Ходи. Станом на 9.30 на площі зібралося кілька сотень паломників. Деякі організованими групами оразу йдуть на Володимирську гірку.

На сходах біля Українського дому стоять троє чоловіків, які виступають проти Хресної Ходи. Вони тримають в руках плакати "П'ятдесят п'ята колона", "Донбас - це "русский мир", "Раби, підніжки, грязь Москви". Чоловіки назвалися представниками Всеукраїнського православного братства. На місці присутні працівники патрульної поліції, які поки ситуацію не втручаються.

На підході до Європейської площі перекриті вулиці Хрещатик біля Будинку профспілок, Грушевського біля Будинку уряду, Володимирський узвіз і Трьохсвятительська.

У місцях перекриття на прилеглих вулицях встановлені рамки з металошукачами. На узбіччі біля Будинку профспілок припарковані автобуси з правоохоронцями.

На Володимирську гірку прибула глава Нацполіції України Хатія Деканоїдзе. Ситуація спокійна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-