У Борисполі заборонили хресну ходу Московського патріархату

У Борисполі заборонили хресну ходу Московського патріархату

Укрінформ
Міська рада Борисполя заборонила хресну ходу УПЦ Московського патріархату через місто.

Таке рішення ухвалено на позачерговій сесії міськради, оприлюдненому у Facebook.

Зазначається, що на відкрите засідання міськради прийшли як прибічники, так і противники того, аби хода йшла через місто, зокрема духовенство УПЦ (МП), а також учасники АТО, волонтери та громада міста.

"Засідання було непростим та емоційним. У результаті обговорення депутатами було прийнято рішення про заборону хресної ходи миру Української православної церкви через місто Бориспіль", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що таке рішення ухвалено "з метою уникнення провокацій міжконфесійних конфліктів, масових заворушень, недопущення транспортного колапсу, враховуючи пропозицію постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, сім’ї, молоді, спорту, у справах релігії, соціального захисту населення та охорони здоров’я, відповідно до ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»".

Правоохоронним органам міста Борисполя доручено забезпечити громадський порядок та безпеку мешканців міста.

Як повідомляв Укрінформ, предстоятель УПЦ Московського патріархату Онуфрій 27 червня оголосив про Хресну ходу. 3 липня одна колона вирушила до Києва зі Святогірської лаври на Донеччині, а 9 липня інша - з Почаївської лаври на Тернопільщині.

Планується, що 27 липня обидві колони будуть у Києві та зустрінуться на Володимирській гірці, звідки разом пройдуть до Києво-Печерської лаври. Все це приурочено до чергової річниці Хрещення Київської Русі.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій має інформацію, що керівництво Російської Федерації готує провокації в українській столиці на 26 липня, коли хресна хода УПЦ МП дістанеться Києва.

Фото з Фейсбуку Бориспільської міськради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-