Люди «Сім’ї» готують провокації на Хресній ході у Києві  - ГУР

Люди «Сім’ї» готують провокації на Хресній ході у Києві - ГУР

Укрінформ
Головне управління розвідки Міністерства оборони України підтверджує інформацію про можливі провокації російських спецслужб під час проходження Хресної ходи УПЦ МП в Києві 26 липня.

Про це сказав представник ГУР МОУ Вадим Скібіцький на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Головне управління розвідки підтверджує інформацію Служби безпеки щодо спроб російських спецслужб використати всеукраїнську Хресну ходу миру, любові і молитви за Україну для дестабілізації внутрішньої політичної ситуації в нашій країні. За нашими даними, метою таких дій є радикалізація міжконфесійної ворожнечі та поглиблення розколу в суспільстві на релігійній основі", - сказав Скібіцький.

Він також додав, що можливі провокації російські спецслужби організовують із залученням кримінальних угруповань під час планових заходів вірян поблизу культових споруд, а також у місцях масового скупчення.

"Провокаційні заходи проти представників Православної церкви Московського патріархату будуть організовані і проведені російськими спецслужбами із залученням кримінальних угруповань. За їх допомогою передбачається організувати сутички і заворушення поблизу культових споруд, а також у місці масового скупчення вірян", - додав Скібіцький.

Він наголосив, що в організації провокацій під час Хресної ходи активну участь бере близьке оточення режиму Януковича.

"Відповідно до отриманої інформації, особлива роль в організації провокаційних дій відводиться оточенню українських високопосадовців режиму Януковича, в тому числі екс-міністру внутрішніх справ України Захарченку та його довіреній особі Віктору Зубрицькому", - наголосив Скібіцький, додавши, що інформація стосовно осіб і груп, які вже перебувають на території нашої держави та братимуть участь у заворушеннях, передана Службі безпеки України для подальшого реагування та вживання необхідних заходів.

Він також зауважив, що проросійські ЗМІ готуються до негативного висвітлення чергової річниці Хрещення Київської Русі, аби підірвати авторитет України перед світовою спільнотою.

"Особлива увага приділятиметься інформаційно-психологічному впливу на населення нашої держави за негативного висвітлення подій у проросійських ЗМІ. Мета таких заходів полягає у формуванні негативного іміджу України перед світовою спільнотою", - зауважив Скібіцький.

Як повідомляв Укрінформ, Предстоятель УПЦ Московського патріархату Онуфрій 27 червня оголосив про Хресну ходу. 3 липня одна колона вирушила до Києва зі Святогірської Лаври на Донеччині, а 9 липня інша - з Почаївської Лаври на Тернопільщині.

Планується, що 27 липня обидві колони будуть у Києві та зустрінуться на Володимирській гірці, звідки разом пройдуть до Києво-Печерської Лаври. Все це приурочено до чергової річниці Хрещення Київської Русі.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій має інформацію, що керівництво Російської Федерації готує провокації в українській столиці на 26 липня, коли Хресна хода УПЦ МП дістанеться Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-