На космодромі

На космодромі "Восточний" знову страйкують робітники

Укрінформ
У Росії на багатостраждальному будівництві космодрому "Восточний" знову страйкують робітники через затримку з виплатою зарплати.

Як повідомляє Інтерфакс, понад 200 робітників філії "Спецдорстрой N731" "Дальспецстроя", задіяних на будівництві доріг до космодрому, у п'ятницю відмовилися виходити на роботу.

За словами страйкарів, зарплату їм затримують з травня.

"За травень виплатили 41%, потім сказали, що зможуть дати тільки аванс 30 липня. Максимально пообіцяли по 5 тис. рублів. Керівники з нами зустрічалися, буквально щоцно. За їхніми словами, проблема вирішується на високому рівні, мовляв, проблеми з фінансуванням", - сказав один із співробітників філії.

За його словами, 215 співробітників космодрому Східний підписалися під заявою в прокуратуру, повідомивши про намір припинити роботи з п'ятниці. "Ми не вийшли на робочі місця вранці в п'ятницю. Маємо намір не ставати до роботи, поки не погасять заборгованість по зарплаті за травень і червень", - заявив робочий.

Раніше, 7 липня, робітники двох філій "Дальспецстроя" - УМЗ N726 і СУ-719, також задіяні на будівництві космодрому "Восточний", заявили про намір страйкувати у зв'язку з невиплатою зарплати. Після зустрічі з керівництвом всі працівники наступного дня повернулися до роботи.

Тоді в "Дальспецстрое" зазначили, що не приховують інформацію про фінансові труднощі. Складне фінансове становище в компанії пояснюють "неритмічним фінансуванням робіт з будівництва космодрому "Восточний" у певні періоди".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-