Роскосмос зриває термін запуску космодрому

Роскосмос зриває термін запуску космодрому "Східний"

Укрінформ
У листі генерального директора "Роскосмосу" Ігоря Комарова главі російського "Спецбуду" Олександру Волосову йдеться про те, що через відставання від затверджених термінів будівництва з'явилася загроза зриву першого запуску з космодрому "Східний".

Про це пише "Коммерсантъ", який має копію листа.

У листі йдеться, що з 67 пунктів "догоночного плану", який був затверджений 30 грудня, виконано тільки вісім, а відставання від затверджених термінів становить від двох до 47 діб. За словами Комарова, ситуація ставить під загрозу зриву "початок і проведення комплексних випробувань на системах технічного комплексу".

Передача в експлуатацію усіх будівельно-монтажних робіт на пускових об'єктах повинна була відбутися ще до 10 лютого, чого не сталося. На стартовому комплексі роботи були виконані на 89%, але на водозабірних спорудах - на 48%, а на системах безпеки - на 40%.

Перенесення проведення випробування, повідомляється в листі, призведе до невиконання термінів підготовки і проведення пуску ракети "Союз-2".

Нагадаємо, перший пуск з космодрому планувався ще 25 грудня 2015 року, проте президент Росії Володимир Путін його переніс: в жовтні того ж року він говорив, що пуск добре було б виконати до дня космонавтики (12 квітня). Пізніше директор самарського ракетно-космічного центру "Прогрес" Олександр Кирилин уточнював, що пуск відбудеться 25 квітня.

Фото: dfo.spetsstroy.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-