ГПУ показала маєток затриманого мера Бучі

ГПУ показала маєток затриманого мера Бучі

Фото
Укрінформ
Генеральна прокуратура України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Бучанської та Ірпінської міських рад.

Йдеться про незаконне вилучення належних державі земель лісового фонду площею 890 га поблизу м. Буча, зміни їх цільового призначення та подальшого переведення до земель житлової та громадської забудови, повідомив під час брифінгу у четвер, 21 липня 2016 року, начальник Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України В. Гуцуляк. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Гуцуляк пояснив, що йдеться про незаконне відведення Бучанською міською радою протягом 2006-2012 років у власність земельні ділянки низці фізичних осіб, у тому числі підставних. Частина з цих земель площею понад 14 га передана у власність колишньому Першому заступнику Голови Верховної Ради України І. Калєтніку. Також розслідується факт незаконного вилучення 65 га земель, які перебували у постійному користуванні Національного аграрного університету.

За інформацією Гуцуляка, Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України спільно з Департаментом протидії злочинам у сфері економіки Національної поліції України та Головним управлінням «К» Служби безпеки України проводяться обшуки за 31 адресою. Наразі тривають обшуки в адміністративних приміщеннях Бучанської та Ірпінської міських рад, в приміщеннях підприємств, які виготовляли технічну документацію по виведенню земель, а також за місцем проживання та реєстрації голів Бучанської та Ірпінської міських рад.

Як повідомлялося раніше, сьогодні вранці працівники ГПУ розпочали обшуки у мера Бучі  Федорука та мера Ірпеня Карплюка за підозрою у незаконному виведенні з лісового фонду ділянок площею 890 га з їх подальшою забудовою. Федорук був затриманий, з ним проводяться слідчі дії. Водночас мер Карплюк разом зі своєю родиною сьогодні вночі вилетів з країни з аеропорту "Бориспіль".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-