ГПУ з'ясовує, хто попередив мера Ірпеня про обшуки

ГПУ з'ясовує, хто попередив мера Ірпеня про обшуки

Укрінформ
Під час обшуків в Ірпені та Бучі правоохоронці вилучили документи, які підтверджують оборудки мерів цих міст із незаконним виведенням земель з лісового фонду, а також гроші та інші цінності.

Про це під час прес-конференції повідомив начальник Департаменту розслідувань особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На даний час тривають обшуки за 31 адресою, але вже зараз вилучено значну кількість документів, які вказують, що ці землі спочатку незаконно виводилися з лісового фонду, потім видавалися підставним особам, після чого передавалися у власність та користування родичів посадових осіб бучанської та ірпінської міськрад. У подальшому їхні будівельні компанії здійснювали житлову та громадську забудову. У будинку Федорука вилучили значні суми у доларовому еквіваленті, а також інші цінності", - сказав він.

Гуцуляк зауважив, що землі лісового фонду є власністю держави, а змінювати цільове призначення зазначених земель має право лише Кабмін. Унаслідок оборудок із землею державі було завдано збитків на сотні мільйонів гривень.

Наразі правоохоронці встановлюють повне коло осіб, причетних до незаконного вилучення землі, а також мають намір з'ясувати, хто надав меру Ірпеня Володимиру Карплюку інформацію про проведення обшуків.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні вранці працівники ГПУ розпочали обшуки у мера Бучі  Федорука та мера Ірпеня Карплюка за підозрою у незаконному виведенні з лісового фонду ділянок площею 890 га з їх подальшою забудовою. Федорук був затриманий, з ним проводяться слідчі дії. Водночас мер Карплюк разом зі своєю родиною сьогодні вночі вилетів з країни з аеропорту "Бориспіль".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-