Рева запевняє: За економію газу субсидію не заберуть

Рева запевняє: За економію газу субсидію не заберуть

Укрінформ
Міністр соціальної політики Андрій Рева закликав українців не використовувати житлово-комунальні послуги до рівня субсидій, оскільки невикористані кошти субсидій залишаються на рахунках сім'ї та можуть бути використані для сплати обов'язкової частки.

Про це він заявив, виступаючи в парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо люди користуватимуться ресурсами дбайливо і не використають всю норму на сім'ю, заощаджені кошти субсидії залишаються на рахунках сім'ї і можуть бути використані в подальші місяці, у тому числі й для погашення обов'язкової частки платежу", - підкреслив міністр.

Рева назвав "міфом" та "чутками" інформацію про те, що у випадку невикористання газу чи води до рівня норм субсидії, таку субсидію для сім'ї можуть зменшити або взагалі скасувати.

"Випалювати газ до рівня призначеної субсидії не лише безглуздо, але й невигідно. У результаті досягнутої економії сім'я має можливість менше платити в подальші місяці. Згідно з діючим порядком субсидія призначається в межах соціальних нормативів використання житлово-комунальних послуг, її розмір не залежить від фактичного споживання", - запевнив урядовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-