Рева: В меморандумі з МВФ немає підвищення пенсійного віку

Рева: В меморандумі з МВФ немає підвищення пенсійного віку

Укрінформ
Міністр соціальної політики Андрій Рева заперечує наявність у тексті меморандуму з МВФ пункту про підвищення пенсійного віку в Україні.

Про це він повідомив в ефірі "Еспресо.TV".

"На сьогоднішній день цього (підвищення пенсійного віку, - ред.) немає в програмі співпраці з МВФ. Зараз буде підписано меморандум та цього положення в меморандумі немає. Ми чітко пояснили МВФ, що ми будемо робити для стабілізації пенсійного фонду", - сказав міністр.

У той же час Мінсоцполітики планує провести осучаснення пенсій для людей, які мають великий стаж роботи і рано вийшли на пенсію до підвищень.

"У моєї мами пенсія 1495 грн, 49 стажу роботи в школі, і ці роки їй пенсію не переглядали, чому? У нас немає осучаснення пенсій і люди, які вийшли на пенсію раніше - їм ця пенсія не переглядалася. І ось перше, що хочемо зробити це навести порядок і відновити соціальну справедливість шляхом осучаснення пенсій", - розповів Рева.

Раніше міністр заявляв, що підвищення пенсійного віку могло б стати дієвим механізмом покриття 145 млрд грн дефіциту Пенсійного фонду, але його поки що немає у плані дій уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-