Прокуратура порушила справу щодо газової компанії Злочевського

Прокуратура порушила справу щодо газової компанії Злочевського

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив про порушення кримінальної справи щодо діяльності газодобувної компанії "Еско-Північ", пов'язаної з колишнім міністром екології та природних ресурсів Миколою Злочевським.

Про це він розповів на брифінгу в четвер, пише "Лівий Берег".

"Компанія "Еско-Північ", яку заснувала британська компанія Burisma, через ряд фіктивних підприємств виводила свої прибутки у фіктивні витрати, аби ухилятися від сплати податків на прибуток. За останні два роки таким чином вона "зекономила" 1 млрд гривень", - заявив генпрокурор.

Розслідування ведеться за статтями 205 і 212 Кримінального кодексу україни - фіктивне підприємництво та ухилення від сплати податків.

Луценко також підкреслив, що інші акціонери Burisma, крім Злочевського, до цій схемі відношення не мають.

Тим часом прес-служба компанії випустила заяву, в якій просить Генпрокуратуру не блокувати її діяльність.

"Група завжди була відкритою в своїй роботі, тому в разі виявлення порушень і доведення їх правомірності в суді, Burisma гарантує виплату всіх необхідних донарахованих платежів... У рамках здійснення своєї діяльності компанія має десятки партнерів і підрядників: якщо в процесі слідства будуть виявлені їх несумлінні дії, Burisma заявляє про готовність сприяння у виявленні і доведенні до суду порушень", - наголошується в ньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-