Українські десантники

Українські десантники "знищили опорний пункт бойовиків" на Яворівському полігоні

Фото
Укрінформ
Елементи активної фази продемонстрували на Яворівському полігоні учасники українсько-американських навчань «Репід Трайдент-2016».

Про це Укрінформу повідомили у прес-групі навчань.

«Декілька елементів практичної фази навчань продемонстрували у Міжнародному миротворчому центрі учасники спільних українсько-американських військових навчань «Репід Трайдент-2016».

Зокрема, воїни десантно-штурмової роти, якою командує старший лейтенант Микола Силін, показали аеромобільно-десантні дії по знищенню опорного пункту бойовиків «Чорні Вовки» та заняття кругової оборони», - зазначив керівник прес-групи підполковник Володимир Скоростецький.

За його словами, на броньованих автомобілях українського виробництва КрАЗ «Спартан» два взводи ВДВ рухалися у напрямку рубежу атаки, спішилися і під прикриттям броньованої техніки перейшли в атаку. У цей же час у тилу ще два взводи військовослужбовців-десантників, завантажившись у гелікоптери «Мі-8», отримали наказ на висадку на визначений плацдарм для переходу в атаку.

Оточивши опорний пункт противника, десантники взяли його в облогу, а після того, як підтягнулися основні сили, вони підібралися до нього впритул. Після нетривалого бою противника було повністю знищено. Воїни-десантники перевірили окопи і бліндажі та зайняли кругову оборону.

На іншій ділянці полігону зведений взвод морської піхоти відбивав напад противника на базовий табір.

У цей же час підрозділ бригади швидкого реагування Національної гвардії України виконував завдання з блокування та знешкодження незаконного збройного формування в населеному пункті.

Ще на одному навчальному місці підрозділ радіаційного, хімічного, бактеріологічного захисту (РХБЗ) розгорнув пункт проведення повної спеціальної обробки техніки.

Як зазначив Скоростецький, бійці усіх підрозділів діяли чітко і злагоджено, що відзначили високоповажні гості – воєначальники країн НАТО, які беруть участь у навчаннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-