Правозахисники розпочали акцію за звільнення Сенцова і Кольченка

Правозахисники розпочали акцію за звільнення Сенцова і Кольченка

Укрінформ
Міжнародна правозахисна організація Amnesty International в Україні розпочинає безстрокову акцію з вимогою звільнити незаконно засуджених у Росії кримчан Олега Сенцова й Олександра Кольченка.

Про це повідомляється на сайті організації.

«Саме надзвичайна підтримка громадськості, як міжнародної, так і української, зробила можливим повернення Геннадія Афанасьєва. І лише небайдужість та активна участь людей зможуть допомогти звільнити Олега Сенцова та Олександра Кольченка», – наголосиила директор Amnesty International в Україні Оксана Покальчук.

Активісти організації закликають посилити тиск на владу Росії і домогтися звільнення Сенцова і Кольченка, а також продовжувати писати листи утримуваним у Росії політв'язням. Для цього потрібно лише заповнити онлайн-форму, листи будуть роздруковані та надіслані адресатам.

Як зазначають правозахисники, написання листів стає особливо актуальним напередодні дня народження Олега Сенцова, якому 13 липня виповниться 30 років.

Українського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка в серпні 2015 Північно-Кавказький військовий окружний суд Росії засудив до 20 і 10 років позбавлення волі за звинуваченням у тероризмі. Обидва українці провину заперечують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-