Кличко обіцяє Києву зоопарк як у Європі - без грат

Кличко обіцяє Києву зоопарк як у Європі - без грат

Відео
Укрінформ
Кошторис реконструкції Київського зоопарку становить близько 300 мільйонів гривень.

Про це міський голова Віталій Кличко сказав під час презентації концепції оновлення Київського зоопарку, на яку прийшов із левеням у руках, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кошторис реконструкції зоопарку становить приблизно 300 мільйонів гривень. Найбільшу частину ми очікуємо отримати від спонсорів, меценатів, і також бюджет міста Києва візьме на себе навантаження для того, щоб інвестувати в один із найкращих парків нашого міста", - сказав Кличко.

За його словами, основними матеріалами для реконструкції будуть дерево, камінь і скло - і жодних грат.

"Середовище оновленого зоопарку буде максимально наближеним до природних умов - не буде галасливих атракціонів, не буде грат для тварин", - наголосив Кличко.

Він розповів, що після реконструкції у парку з'являться оглядові майданчики, місця з єдиним середовищем для тварин та людей.

Кличко запевнив, що під час оновлення звіринцю буде збережена уся унікальна колекція рослин, а сам заклад на час реконструкції продовжуватиме працювати.

Мер також сподівається, що цього року відвідуваність зоопарку зросте. Він нагадав, що у 80-х роках столичний зоопарк відвідували 2 млн людей на рік, а у 2014-му – лише 450 тис. Водночас, після зміни керівництва торік відвідуваність звіринцю зросла до 600 тисяч, а цього року є тенденція до збільшення цього показника ще на 20%.

«Ми за короткий час змогли витягнути Київський звіринець із ганебного переліку найгірших зоопарків світу та сьогодні ведемо переговори про поновлення членства в Європейській асоціації зоопарків та акваріумів, звідки наш зоопарк виключили в 2007 році. Це дозволить київському звіринцю обмінюватися найбільш цінними видами тварин з великими зоопарками Європи», – наголосив Кличко.

Водночас міський голова закликав спонсорів і меценатів долучитися до проекту реконструкції столичного зоопарку через фонд «Майбутній Київ».

"Впевнений, що разом ми перетворимо Київський звіринець на один із найкращих у світі, на місце, яке даруватиме позитивні емоції і дітям, і дорослим", – наголосив Кличко.

Відео: Youtube

Фото: прес-служба КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-