Винуватця ДТП з авто Левіна оголосили у розшук

Винуватця ДТП з авто Левіна оголосили у розшук

Оновлено
Укрінформ
За фактом ДТП, в якій постраждали дружина і син фотожурналіста Макса Левіна, відкрито кримінальне провадження.

Про це у Facebook написав народний депутат Антон Геращенко.

"За фактом ДТП розпочато кримінальне провадження. Іван Федорко розшукується співробітниками кримінального розшуку. Думаю, що ховається у когось з друзів, чекаючи, коли вивітриться алкоголь", - написав Геращенко.

Фото Олександра Кравченка/ Фейсбук

Також, за його словами, проводиться службова перевірка за фактом втечі Федорка з лікарні: "П'яний негідник спочатку розмахував посвідченням помічника ветеранської організації МВС, а коли нові патрульні поліцейські пояснили йому, що "ксіви" більше не працюють, втік з лікарні, де мали проводити огляд на алкоголь".

Він також уточнив, що Федорко ніколи не мав жодного стосунку ані до поліції, ані до міліції.

"Звернувся до міністра інфраструктури Володимира Омеляна і директора "Укрзалізниці" Войцеха Бальчуна з вимогою негайно звільнити з займаної посади (начальника відділу вантажоперевезень) Івана Федорка за дії, які  перешкоджають слідству. А також провести службову перевірку результатів його роботи на своєму посту", - зазначив нардеп.

Фото з Фейсбуку Івана Федорка

Іван Федорко працює директором з вантажних перевезень і логістики "Укрзалізниці". Посада ця - і офіційно і неофіційно - вважається однією з найбільш «хлібних» на УЗ.

До цього був начальником Придніпровської залізниці.

Федорко 1966 року народження, офіційно зареєстрований у Дніпровському районі Києва, по вулиці Раїси Окіпної, однак постійно проживає, за інформацією журналістів, у великому особняку в Забір'ї, неподалік якого і сталася ДТП. До речі, його дочка разом з чоловіком проживає в Лондоні.

Формально на Федоркові числиться лише скромна «Тойота Камрі» 2011 року випуску.

За словами очевидців, вже на місці ДТП стало очевидно: Федорко був у стані сильного алкогольного сп'яніння.

Ось що розповідає свідок подій Олександр Кравченко: "Повертаючись з дачі з дружиною, донькою і старшим онуком, ми їхали дорогою, яка проходила через ліс (Боярка - Забір'я), побачив скупчення машин. Підійшов ближче. На землі лежала закривавлена ​​жінка. Оскільки я є учасником громадської організації "Мотохелп" (щодо надання допомоги мотоциклістам, які потрапили в ДТП), вмію надавати першу допомогу і мав при собі добре укомплектовану аптечку. у жінки була травмована голова, найімовірніше, перелом лівої руки в області плеча, забій внутрішніх органів, тому що вона насилу дихала, і невелика кровотеча, яку вдалося зупинити, наклавши джгут. У дитини - розсічення на лобі, досить серйозне, ще й кровоточило. Імовірно, струс мозку. Діти дуже сильно плакали, всі їх намагалися якось заспокоїти ".

За словами очевидця, п'яний водій іншої машини, що потрапила в ДТП, весь час підходив до закривавленої жінки, намагався щось пояснювати. "Потім заявив, що за кермом був не він, а його водій. Його весь час заспокоювала дружина. Я дочекався "швидкої", допоміг помістити в машину жінку і поїхав", - сказав свідок.

На даний момент точне місцезнаходження Федорка невідоме, він розшукується силовиками, за фактом пригоди порушено справу. Мобільний телефон чиновника вимкнений.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні на автодорозі Боярка-Забір'я в автомобіль фотокореспондента Макса Левіна врізався Audi Q7, за кермом якого був начальник відділу вантажоперевезень "Укрзалізниці" Іван Федорко, котрий вихав на зустрічну смугу.

В автомобілі Левіна, крім нього, були також дружина і двоє маленьких дітей. Жінку і одного з хлопчиків госпіталізовано у тяжкому стані.

Федорко втік з лікарні, куди його доправили для обстеження на предмет наявності алкоголю в крові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-