Шкода, що гурт Ot Vinta став заручником істерії у дружній Польщі – посольство

Шкода, що гурт Ot Vinta став заручником істерії у дружній Польщі – посольство

Заява
Укрінформ
Український гурт Ot Vinta, якого в неділю польські прикордонники не впустили до Польщі, став заручником емоційної істерії та фобій певних середовищ у Польщі щодо українців. 

Про це йдеться в заяві Посольства України в Польщі, яка є в розпорядженні Укрінформу.

"Ми поважаємо суверенне рішення польської сторони, яка, мабуть, вбачала для цього достатні підстави. Але відверто шкода, що український гурт став заручником емоційної істерії та нічим не обґрунтованих фобій певних середовищ у дружній нам Польщі. Сподіваємося, що в майбутньому цього не повториться",- йдеться в заяві.

У ній наголошується, що мистецтво, яким б різноманітним не було, має єднати, а не роз'єднувати народи.

"Ми маємо толерантно ставитися один до одного, взаємно пізнавати і поважати наші культуру, історію і традиції і не шукати жодних підтекстів чи робити провокації, які можуть бути використані недружніми силами проти українців  і поляків", - йдеться у заяві українського диппредставництва в Польщі.

У документі підкреслюється, що Україна розвиває добросусідські відносини з Польщею на всіх рівнях, які мають стратегічні перспективи не лише у двосторонньому, але й європейському та євроатлантичному вимірах.

"І такими вони залишаться на благо наших дружніх народів. Ми маємо бути разом, аби залишатися по-справжньому сильними і незалежними в об’єднаній Європі",- йдеться в заяві посольства.

Нагадаємо, гурт Ot Vinta польські прикордонники не пустили до Польщі з обгрунтуванням, що гурт "cтановить загрозу для ладу і публічного порядку в Польщі". Група мала виступити в неділю ввечері на концерті у Варшаві. Раніше агресивно налаштовані псевдоуболівальники у Перемишлі звернулися до влади міста з вимогою заборонити виступ гурту на щорічному українському концерті "Ніч на Івана Купала", який мав відбутися 2 липня, у зв’язку із звинуваченням лідера гурту у пропагуванні культу Степана Бандери й ОУН-УПА. У зв’язку з тим, що влада міста фактично відмовилася гарантувати безпеку учасників заходу українська громада у Перемишлі змушена була скасувати концерт. До цього часу "Ot Vinta" регулярно виступав у Польщі,  і  це не викликало жодних  протестів у країні.

Фото: concert.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-