Київська поліція сьогодні пильнуватиме Щорса на коні

Київська поліція сьогодні пильнуватиме Щорса на коні

Фото
Укрінформ
Поліція Києва сьогодні забезпечуватиме правопорядок та безпеку громадян біля пам'ятника радянському полководцю Миколі Щорсу, який погрожують сьогодні повалити активісти "Добровольчого руху ОУН".

Про це повідомила речниця  ГУ Нацполіції Києва Оксана Блищик у розмові з кореспондентом Укрінформу.

"Поліція на місці події буде виконувати свою безпосередню функцію - забезпечувати правопорядок і безпеку громадян. Наше завдання - не допустити правопорушень. Якщо активісти будуть порушувати порядок, то поліція діятиме в межах закону України "Про Нацполіцію", Кримінального й Адміністративного кодексів України", - сказала вона.

Раніше лідер "Добровольчого руху ОУН" Микола Коханівський заявив  про намір активістів 30 червня увечері демонтувати пам’ятник Миколі Щорсу в центрі Києва. Цю акцію вони хочуть приурочити до річниці від дня народження командувача УПА Романа Шухевича.

Тим часом перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс наголосив, що демонтаж пам'ятника можливий лише після того, як Мінкульт змінить його статус.

"Пам'ятник Миколі Щорсу, безперечно, буде демонтований та перенесений у майбутній музей декомунізації, після його створення Київрадою. Однак наразі цей пам'ятник захищений законом. Згідно з чинною постановою Кабміну № 928 від 3 вересня 2009 року, монумент внесено до Реєстру об'єктів культурної спадщини національного значення. Як тільки Міністерство культури змінить статус пам'ятника - ми його демонтуємо", - цитує слова посадовця прес-служба КМДА.

Він закликав громадськість утриматися від «вандального» способу знесення монументу та дочекатися цивілізованого його демонтажу.

У КМДА сподіваються, що всі формальності якнайшвидше буде виконано, і до Дня Незалежності України пам'ятник перемістять із бульвару Тараса Шевченка.

Фото: Павло Багмут, Укрінформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-