В Одесі вдруге демонтували найбільший пам'ятник Леніну

В Одесі вдруге демонтували найбільший пам'ятник Леніну

Укрінформ
У суботу бригада одеських комунальників демонтувала найбільший пам'ятник Леніну, який упродовж останніх дев'яти років, перенесений з центра міста, стояв на території одного з окраїнних парків.

Монумент знесли в рамках виконання закону про декомунізацію, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Десятиметрову скульптурну фігуру більшовицького вождя, що складається з семи масивних блоків, зняли з постамента з допомогою двох баштових кранів і готуємось вивезти за межі Одеси. Охочих перешкоджати процесу демонтажу не виявилось", - зазначив у розмові з кореспондентом Укрінформу керівник бригади комунальників.

Варто зауважити, що ще в 2006 році монумент було перенесено з Куликового поля в глибину парку Савицького, що у районі Дальніх млинів.

Окрім цього монумента, підлягають демонтажу, відповідно до розпорядження №305-А голови Одеської облдержадмінстрації Міхеїла Саакашвілі, також скульптура більшовицького вождя на території морського порту і два пам'ятники місцевим більшовикам: Михайлу Томасу - на Італійському бульварі та Андрію Іванову - на Михайлівській вулиці.

Найближчим часом буде знесено й «стіну чекістів» на вулиці Мечникова, меморіальні дошки Котовському, Блюхеру, Щорсу і Галану, а також погруддя, пам'ятний камінь, дві меморіальні дошки Жукову та інші символи тоталітарного режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-