Сьогодні з Василем Сліпаком попрощаються у Дніпрі

Сьогодні з Василем Сліпаком попрощаються у Дніпрі

Укрінформ
Прощання з українським оперним співаком Василем Сліпаком, який загинув від кулі снайпера у зоні проведення АТО на сході України, відбудеться у п`ятницю, 1 липня, у Львові.

Про це Укрінформ повідомили у прес-службі міської ради.

"За попередньою інформацією, поминальне богослужіння розпочнеться об 11.00 у Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла (вул. Театральна, 11). Звідти похоронна процесія вирушить до Личаківського кладовища, де орієнтовно о 12.30 розпочнеться чин похорону. Поховають новітнього Героя на полі почесних поховань №76»,- зазначила речниця міськради Христина Процак.

Волонтерка Яна Зінкевич на своїй сторінці у Facebook повідомила, що побратими та просто небайдужі зможуть попрощатись з загиблим у місті Дніпро, у четвер о 14.00 біля моргу лікарні ім.Мечникова перед безпосереднім проведенням загиблого додому.

«Катафалк з загиблим вирушає з Дніпра о 14.30!», - пише волонтерка.

Як повідомлялось, Василь Сліпак - вихованець Львівської хорової капели «Дударик». Закінчив Львівську консерваторію. Після завершення навчання у Львові працював у Паризькій опері. У нього виявився рідкісний голос - контр-тенор. Таких всього два в Україні. 

Ще студентом він виграв конкурс у французькому місті Клермон. Після цього два роки їздив до Франції, співав там, аж поки в 1996 році фестивалі Моцарта йому не запропонували постійний контракт. Він зробив серйозну сольну кар'єру в Європі, проходив до фіналу конкурсів у Будапешті, Лос-Анджелесі, Нью-Йорку та Парижі, співав на "Радіо Франс".

Василь Сліпак прожив у Франції майже 20 років, співав у паризькій Гранд-опера, проте з початком Революції Гідності кинув європейську кар’єру та повернувся в Україну. Після Майдану став волонтером, а згодом пішов воювати на Донбас. Обрав собі позивний "Міф" - скорочення від Мефістофель зі своєї улюбленої опери "Фауст".  

Воював у складі 7-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу. За словами очевидців, оперний співак загинув біля селища Луганське близько 6 години ранку від пострілу снайпера з великокаліберної гвинтівки.

Загиблому було лише 42 роки.

 Фото: www.facebook.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-