Вбивства на Майдані: експерти досліджують знайдену в екс-беркутівців зброю

Вбивства на Майдані: експерти досліджують знайдену в екс-беркутівців зброю

Укрінформ
Співвідносити знайдену у затриманих учора екс-беркутівців зброю з подіями на Майдані поки що немає підстав. Зі зброєю працюватимуть експерти, і тільки тоді можна буде зробити висновки.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк. 

"Зброя має ознаки вогнепальної, категорично можна буде зробити висновок після проведення експертизи. На сьогодні говорити, що вона має відношення до подій на Майдані, немає підстав, але проводитимуться експертні дослідження. Ми сподіваємося, що місяць, максимум два (проводитимуться дослідження. - Ред.). У нас у цих питаннях труднощі, експертні установи переобтяжені, і у нас часто затягується проведення експертиз", - сказав Горбатюк.

Як повідомляв Укрінформ, учора було затримано чотирьох співробітників Нацполіції, колишніх бійців харківського спецпідрозділу "Беркут", яких підозрюють в участі у розгоні мітингувальників 18 лютого в Кріпосному провулку, на вул. Інститутській і Грушевського в Києві, у завдаванні тяжких тілесних ушкоджень 35 громадянам, а також здійсненні завершених замахів на вбивство двох і більше осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб. Крім того, одному підозрюваному інкримінується під час цих подій вбивство однієї людини.

За місцем проживання всіх підозрюваних були проведені обшуки, виявлені і вилучені зброя, боєприпаси до неї, інші предмети і речі, які мають доказове значення під час досудового розслідування у кримінальному провадженні.

Усім підозрюваним за клопотанням прокурора судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-