Екс-беркутівців з Нацполіції затримали за підозрою у вбивствах на Майдані

Екс-беркутівців з Нацполіції затримали за підозрою у вбивствах на Майдані

Укрінформ
У «справі Майдану» затримано чотирьох беркутівців, підозрюваних у вбивствах учасників мирних акцій протесту в січні - лютому 2014 року.

Про це повідомила прес-секретар Генерального прокурора України Юрія Луценко Лариса Сарган у Facebook.

«Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України безперервно вживаються заходи щодо встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності правоохоронців, причетних до неправомірних дій стосовно учасників мирних акцій протесту в січні - лютому 2014 року», - йдеться в повідомлені.

За словами Сарган, "23.06.2016 слідчими Генеральної прокуратури України затримано чотирьох колишніх співробітників батальйону міліції особливого призначення «Беркут» ГУ МВС України в Харківській області, які підозрюються у вчиненні 18 лютого 2014 року на вулиці Інститутській, Кріпосному провулку та вулиці Грушевського у м. Києві, на виконання явно злочинного наказу, дій, спрямованих на незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів та демонстрацій, та перевищення влади і службових повноважень, що спричинили настання тяжких наслідків".

Сарган повідомляє, що саме вони підозрюються у завданні «тяжких тілесних ушкоджень 35 громадянам, а також вчиненні закінчених замахів на умисне вбивство двох і більше осіб, способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

«Крім того, одному підозрюваному інкримінується вчинення під час цих подій вбивства однієї особи», - говорить прес-секретар.

За її словами, усім підозрюваним за клопотанням прокурора судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Крім того, слідчими ГПУ проведено ряд обшуків, під час яких за місцем мешкання підозрюваних виявлено та вилучено зброю та боєприпаси до неї, інші предмети і речі, які мають доказове значення під час досудового розслідування у кримінальному провадженні.

Досудове розслідування триває.

Сарган додала, що вказані підозрювані працюють в Національній поліції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-