Відкрито свідчити проти хабарників готові майже половина українців

Відкрито свідчити проти хабарників готові майже половина українців

Опитування
Укрінформ
Неурядова організація Transparency International Україна презентувала результати кампанії «Вони б не мовчали». За даними організації, 45 відсотків населення України готові відкрито свідчити про факти корупції.

Про це під час презентації розповів аналітик ТІ Олександр Калітенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ще в листопаді тільки 13 відсотків українців декларували про готовність повідомити про корупцію до правоохоронних органів, зараз соціальні опитування показали, що 45 відсотків українців готові повідомити про корупцію, але лише 2 відсотки дійсно повідомляють про хабарництво»,- говорить Калітенко.

Він також заявив, що країні ще "не вистачає законодавчого оформлення викривачів корупції".

Присутня на прес-конференції екс-волонтер Червоного Хреста Ганна Бурдиляк заявила про факти хабарництва саме в цій організації.

«Гуманітарну допомогу просто продають. Національний комітет прикриває всі організації (Червоного Хреста - авт.), товари по Україні реалізують і досі. Після того, як ми про це заявили, нас просто виключили з цієї організації»,- стверджує вона.

Бурдиляк розповіла, що волонтери написали заяви до різних відомств і міністерств, зокрема СБУ та Міністерства охорони здоров'я.

Як повідомлялося, Transparency International - це неурядова організація, що має на меті обмежити збільшення рівня корупції в Україні шляхом сприяння прозорості, підзвітності і доброчесності публічної влади і громадянського суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-