Отруєних в Ізмаїлі вже 201 людина. Джерело зараження - невідоме

Отруєних в Ізмаїлі вже 201 людина. Джерело зараження - невідоме

Укрінформ
Унаслідок отруєння в Ізмаїлі до медичних закладів госпіталізовано 201 людину. Переважна більшість потерпілих є дітьми. 

Про це в коментарі каналу "112 Україна" повідомив міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко.

"Сьогодні у медичних закладах перебуває двісті одна людина, більша частина з них - діти. Ми додатково підготували ще 80 ліжок і розгортаємо госпіталь у школі №9. Необхідну кількість медичних засобів та обладнання ми маємо. Все було закуплено  міським бюджетом ще напередодні", - сказав він.

За словами Абрамченка, наразі джерело зараження залишається невідомим. "Аналіз води дав хороший результат, вона чиста. Ми збільшили кількість хлору у воді", - зазначив мер.

У місті вважають, що імовірною причиною виникнення кишкової інфекції стали сильні зливи, які пройшли 14 червня. "Таких злив не було за всю історію метеоспостережень. За одну годину випала місячна норма опадів. Через три дні у місті почалася кишково-вірусна інфекція", - зазначив мер.

Абрамченко повідомив, що з метою уникнення розповсюдження інфекції наразі  у місті закриті всі ресторани, бари та заклади громадської торгівлі. "Повністю взяті під охорону водойми зі стоячою водою. Зранку почався обхід комунальних закладів щодо дезінфекції туалетів. Справа в тому, що, коли випали сильні опади, багато туалетів були зруйновані, і піднялися внутрішні води", - додав мер.

На думку Абрамченка, ситуація у місті має стабілізуватися протягом 2-3 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-