В Ізмаїлі, ймовірно питною водою, отруїлися 82 людини. З них 57 - діти

В Ізмаїлі, ймовірно питною водою, отруїлися 82 людини. З них 57 - діти

Укрінформ
У місті Ізмаїл Одеської області у п'ятницю, 17 червня, до лікарень звернулися 82 особи, з них 57 дітей.

Про це повідомляє прес-служба Одеської облдержадміністрації.

"Діти госпіталізовані в дитячі відділення лікарень міста зі створенням додаткового ліжкового фонду. Наразі утворена обласна робоча група із числа працівників Департаменту охорони здоров'я та соціального захисту населення облдержадміністрації та СЕС із залученням спеціалістів: епідеміологів, інфекціоністів, бактеріологів, фахівців з комунальної гігієни. Спільно із Державною службою з надзвичайних ситуацій видані накази про проведення заходів у вогнищі", - йдеться у повідомленні.

Причина отруєння не називається, повідомляється лише, що медики і чиновники на даний момент вивчають усі обставини.

Водночас мер Ізмаїла Андрій Абрамченко на своїй сторінці в Фейсбук написав, що люди, ймовірно, отруїлися питною водою.

"Ми розуміємо, що інфекція спалахнула після сильної зливи, коли (і такого за час спостережень не відзначалося) за годину випала майже місячна норма опадів. Природно, були затоплені якісь могильники, дворові туалети – щось вийшло на поверхню", - написав мер Ізмаїла.

Він також повідомив, що якщо ситуація не стабілізується, то найближчим часом в Ізмаїлі закриють на карантин дитячі установи і заклади громадського харчування. З 18 червня у місті припиняють торгувати бочковим квасом. "СЕС перевірить всі кулера, а також торговельні мережі і центральний ринок на предмет дотримання термінів реалізації продовольчої продукції", - зазначив  Абрамченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-