Реєстрація ліків: Порошенко за тиждень чекає звіту МОЗ

Реєстрація ліків: Порошенко за тиждень чекає звіту МОЗ

Укрінформ
Міністерству охорони здоров'я поставлено дуже стислі терміни для розробки підзаконних актів щодо імплементації закону про спрощену реєстрацію ліків, і вже через тиждень Президент України спитає їх про виконану роботу.

Про це Петро Порошенко заявив у п'ятницю під час виступу з нагоди Дня медичного працівника у Національному військово-медичному клінічному центрі "Головний військовий клінічний госпіталь", передає кореспондент Укрінформу.

"Учора у присутності великої кількості волонтерів, лікарів, благодійників я підписав закон, який нарешті дозволяє спростити процедуру реєстрації і не потребує для цього жодних додаткових документів. Ми направили найбільшим світовим виробникам відповідні повідомлення, поставили дуже обмежені терміни міністерству (охорони здоров'я) для того, щоб видали всі підзаконні нормативні акти, і через тиждень і вже заслухаю це, і нарешті зробимо цей хай невеликий, але  дуже важливий крок для того, щоб ліки були дешевшими і доступнішими і щоб на цьому не наживалася бандитська мафія", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що знадобився цілий рік, аби подолати супротив бюрократичної машини і фармакологічної мафії, щоб провести одне дуже просте рішення -  щоб ліки, які пройшли клінічні випробування у країнах ЄС, США, Канаді та Японії, не потребували довгої процедури реєстрації і клінічних випробувань, щоб ці препарати не потай завозили в Україну, а щоб існувала справжня конкрентність, а фармвиробники  не мусили платити величезні корупційні хабарі мафіозному спруту.

Президент нагадав, що ще одне важливе рішення було прийнято раніше, коли ліки за державними програмами, що фінансуються з бюджету, дозволили закуповувати міжнародним організаціям, які мають спеціальні ціни.

"І сьогодні нарешті і хворих на серцево-судинні захворювання, і на рак, і на діабет, і на ВІЛ/СНІД та багато інших хвороб ми зможемо забезпечувати по справедливих цінах", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-