Лотерея у суді: справу

Лотерея у суді: справу "М.С.Л." частково "закриють"

Укрінформ
Вищий адміністративний суд України переніс на тиждень розгляд справи щодо правомірності включення оператора лотерей "М.С.Л." до санкційного списку через відсутність у суддів допуску до секретних документів.

Таке рішення ухвалила головуюча суддя Світлана Головчук на засіданні 9 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, ВАСУ частково задовольнив клопотання представника Служби безпеки України щодо розгляду на наступному засіданні засекречених документів у закритому режимі. Як зазначила головуюча суддя, для цього потрібно змінити склад колегії суддів через відсутність у них допуску до документів під грифом "секретно".

"ВАСУ частково задовольняє клопотання СБУ щодо розгляду документів, які містять державну таємницю, у закритому режимі, але лише в частині дослідження цих матеріалів. І в зв'язку з цим повний склад колегії, який на сьогоднішній день визначений автоматизованою системою розподілу справ, не має доступу до роботи з такими матеріалами. Відтак ми оголошуємо перерву в розгляді справи до 16 червня, аби змінити склад колегії", - наголосила Головчук.

Після засідання керівник юридичного управління "М.С.Л." Марина Слободніченко заявила, що компанія-позивач не цілком задоволена рішенням суду щодо розгляду справи у частково закритому режимі. «Ми не дуже задоволені результатами цього засідання. Ми чекали, що наше клопотання щодо проведення судового засідання у відкритому режимі буде задоволене. Є відповідні процедури віднесення документів до державної таємниці, які не витримані СБУ. Тому, чи є взагалі такі документи, - невідомо», - зазначила Слободніченко.

При цьому юрист повідомила, що "на днях компанія "М.С.Л." вдруге отримала Сертифікат відповідності стандартам відповідальної гри від Європейської асоціації державних лотерей, і стала єдиним оператором лотерей в Україні, який отримав такий сертифікат, а це свідчить, що всі бізнес-процеси компанії приведені у відповідність до європейських стандартів".

Як повідомляв Укрінформ, 16 вересня 2015 року Президент Петро Порошенко підписав указ, яким затвердив рішення РНБО від 2 вересня 2015 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Санкції вводяться терміном на один рік. Обмежувальні заходи стосуються понад 400 фізичних і понад 90 юридичних осіб РФ та інших країн, причетних до анексії Криму та агресії на Донбасі. До цього списку було внесено й компанію "М.С.Л.".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-